Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

‘Mersin Metro Projesi’ için 3 büyük ortaklık teklif verdi

‘Mersin Metro Projesi’ için 3 büyük ortaklık teklif verdi
28 Nisan 2021 20:38
689
A+
A-

Mersin’de yerel yönetimler tarihinin en vizyonlu projesi olan ‘Mersin Metrosu’nun ihalesi yapıldı. İhaleye, yerli ve yabancı 3 büyük ortaklık teklif verdi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” ihalesi, Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Yerli ve yabancı 3 büyük ortaklık katıldı

 

İhaleye 3 büyük ortaklık katıldı. Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Dillingham Construction Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı’nın teklif verdiği ihalede, Ziver İnşaat Taah. Turizm. Paz. San. Tic. A.Ş. ise teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi.

İhale komisyonu, ilk aşamada ihaleye katılan 3 firmanın teklif zarflarını tek tek açarak, şartname koşullarının yerine getirilip getirilmediği ve eksik evrak olup olmadığını kontrol etti. 3 firmanın da sunduğu teklif geçerli sayıldı.

Mersin Metrosu için Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi 3 milyar 810 milyon lira, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 4 milyar 122 milyon 195.4 bin lira, Dillingham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ise 3 milyar 379 milyon 404.9 bin lira teklif sundu. Sunulan teklifler, ihale komisyonu tarafından incelendikten sonra sonuç açıklanacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.