Dolar 32,4859
Euro 34,7230
Altın 2.418,26
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Kadınlar 8 Mart’ta alanlara iniyor

Kadınlar 8 Mart’ta alanlara iniyor
1 Mart 2021 17:25
337
A+
A-

Mersin Kadın Platformu bileşenleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sürecinde yapacakları etkinlikleri kamuoyuyla paylaştı.

 

Eğitim-Sen’de düzenlenen toplantıda platform adına açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin ve ayrımcılığın yanında 2020 yılında kadınlar birde pandeminin yarattığı sorunlarla boğuştu. İstanbul Sözleşmesi kadınlara ve LGBTİ+lara yönelik şiddetle mücadelenin yol haritası ve güvencesidir. Bu yıl bu sözleşmenin kaldırılması tartışmaları da eklenince 2020  8 Martından bugüne biz kadınlar için zor ama bir o kadar da mücadele yılı oldu. Baskılara, para cezalarına, hukuksuz uygulamalara rağmen hayatlarımızdan, özgürlüklerimizden, sokaklardan vazgeçmiyoruz dedik.  Bugün erkek egemen sistemin en radikal savunucularından olan AKP iktidarı kadınlara ve LGBTİ+lara yönelik sindirme politikalarına devam etmektedir. Bugün, kadınların, LGBTİ+ların, ötekileştirilenlerin, yok sayılanların kendi yaşam haklarına, kimliklerine, özgürlüklerine, sahip çıkmak için Yükselen kadın düşmanlığına, homofobiye ve ırkçılığa karşı sesini yükseltme sözünü söyleme günüdür. 2021 yılı 8 Martında yine sokaklarda, alanlarda, bulunduğumuz her mecrada olmaya ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kadınlar bütün baskıcı, ayrımcı, erkek egemen sisteme karşı umutluyuz, kararlıyız. Çünkü örgütlüyüz ve güçlüyüz. Tüm dünyada kadınlar artık susmayacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini haykırıyorlar ve dünya kadınların eliyle değişecek.  Kadın dayanışmasıyla hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmaya kararlıyız” dedi.

Gülşah Yıldırım Genç, hafta boyunca birçok etkinlik gerçekleştireceklerini, 8 Mart akşamı da feminist gece yürüyüşünde buluşacaklarını söyledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.