Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Deniz kirliliğine karşı drone denetimi

Deniz kirliliğine karşı drone denetimi
14 Şubat 2021 18:16
723
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’i temiz tutmak ve gemilerden kaynaklı kirlenmenin önüne geçebilmek adına bünyesine kazandırdığı İnsansız Hava Aracı (Drone) ile denetimlerini sürdürüyor. Limana yanaşan deniz araçlarının Akdeniz’e atık bırakıp bırakmadığını drone ile denetleyen Büyükşehir, atık bıraktığı tespit edilen gemilere cezai işlem uyguluyor. Büyükşehir, Nisan 2019’dan bu yana denetim araçlarıyla gerçekleştirdiği 490 denetimde 26 gemiye 44 milyon 464 bin lira cezai işlem uyguladı.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’i korumak adına sürdürdüğü deniz denetimlerini İnsansız Hava Aracı (Drone) ile gerçekleştiriyor. İlk uçuşunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in gerçekleştirdiği drone ile denetimlere devam eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, daha hızlı, etkin ve geniş bir alanda denetim yapabiliyor. Son olarak Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda yapılan kalkışla geniş bir alanda denetim yapan drone, limanda bulunan deniz araçlarının atık bırakıp bırakmadığını kontrol etti. Hem drone aracılığıyla hem de teknelerle denetime tabi tutulduktan sonra atık bıraktığı tespit edilen deniz araçlarına idari para cezası uygulanıyor. Bu kapsamda 490 denetimde 26 gemiye 44 milyon 464 bin lira cezai işlem uygulandı.

 

7 KİLOMETRE ALANDA DENETİM

 

Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı son teknolojik özelliklere sahip drone, yaklaşık 7 kilometre çapında uçma kabiliyeti ile havada 30 dakika kalabiliyor. Cihazın 5 set yedek batarya ile havada kalma süresi 3 saate kadar çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin deniz denetim yetki sahası karadan 3 mil açık denize kadar olmasıyla birlikte, cihazın teknik özellikleri bu sahayı komple görüntüleme ve denetimini yapma olanağı sağlıyor. Üzerindeki kameralar gece görüş ve kızıl ötesi ile görüntü kaydetme olanağı tanıyor. Cihazın en önemli özelliklerinden birisi de kamerasının objeleri takip özelliğinin bulunması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.