Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Toplu konuta 169 bin yatıran şahıs aynı evi 280 binden satılığa çıkardı, belediye başkanı isyan etti

Toplu konuta 169 bin yatıran şahıs aynı evi 280 binden satılığa çıkardı, belediye başkanı isyan etti
25 Aralık 2020 11:14 | Son Güncellenme: 26 Aralık 2020 14:50
389
A+
A-

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye tarafından yaptırılan toplu konutları 30 Haziran 2021 tarihinde hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Önceki yönetim döneminde şartnameye TEFE ve TÜFE farkı konulduğunu kaydeden Bozdoğan Ekim, Kasım, Aralık taksitlerinde bu farkın alınacağını, daha sonraki taksitlerde ise bu farkı almayacaklarını söyledi.  Bozdoğan, toplu konut projesi konusunda maksatlı kişilerce haksız yere eleştirilere maruz kaldıklarını ifade ederek “Biz hiçbir şekilde vatandaşımızı mağdur edecek bir anlayışa sahip değiliz. Kaldı ki yaptığımız araştırmada sosyal medya üzerinden hakkımızda karalama kampanyası yapan bir kişilerden birisinin, konut sahibi olmak için 169 bin lira ödeme yapıp tapusunu aldığını ve aynı evi internet üzerinden 280 bin liraya satılığa çıkardığını da tespit ettik” dedi.

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin 2. Olağanüstü toplantısı Başkan Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye meclis üyelerine, belediyenin toplu konut projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Bozdoğan, önceki yönetim döneminde hak sahiplerinden alınacak taksitlere TEFE ve TÜFE farkı yansıtılmasının sözleşmeye konulduğunu kaydetti. Pandemi şartları nedeniyle % 19.5 olan TEFE ve TÜFE oranından yaklaşık % 14.5 gibi daha düşük oranı konut fiyatlarına yansıttıklarını söyleyen Bozdoğan, “Vatandaşın faydasına olan şeyi kabul ettik. 15 Şubat 2021 tarihine kadar ödemelerin tamamlanması durumunda TEFE TÜFE farkı yansıtılmayacak ve tapuları verilecek,15 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılacak ödemelerde ise Ekim 2020, Kasım 2020, Aralık 2020 ayları TEFE TÜFE farkları yansıtılacak. 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren alıcılara TEFE TÜFE farkı yansıtılmayacaktır.  Bu TEFE TÜFE farklarını ben koymadım. Daha önceki yönetim, vatandaşlarla sözleşme yaparken bunu koymuş. 2021 yılının Mart ayının başında inşaatımızın %75 tamamlanıp banka kredisi seviyesine getirilmiş olacak. 30 Haziran 2021 tarihinde ise inşaatı tamamen bitirip kat maliklerine teslim edeceğiz” dedi.

 

“169 BİN LİRAYA ALDIĞI EVİ 280 BİNE SATILIĞA ÇIKARAN KİŞİ BİZİ KARALIYOR”

 

Başkan Bozdoğan, bazı art niyetli kişilerin, siyasi nedenlerle toplu konut projesi üzerinden kendisine sosyal medya üzerinden saldırdığını  ifade eden Başkan Bozdoğan, bu yönde sosyal medyada karalama kampanyası yapan bir kişinin, toplu konut için 169 bin lira ödediğini ve aynı evi sahibinden.com adlı sitede 280 bin liraya satışa çıkardığını tespit ettiklerini söyledi.

Bozdoğan, “169 bin liraya aldığı yeri 280 bin liraya satan bir insan lütfen sosyal medyadan saldırıda bulunmasın.  Ben kimsenin zarar görmesini asla istemiyorum. Tam tersi vatandaşlara elimden geldiğince de iyileştirmek için de her şeyi söyledim” dedi.

“TARSUS İDMAN YURDU’NDA KİMSENİN ÖNÜNÜ KESMEDİK”

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bozdoğan, “Bu takımın sahibi ben değilim ama bu takım hepimizin takımı. Belediye olarak da bu takıma sahip çıkmak benim boynumun borcu. Elbette ki bu takım için, İdman yurdu için, Atatürk’ün 300 lira para vererek kurduğu bir takım için de elimden geleni yaparım. Biz kimsenin önünü kesmiyoruz, asla kesmiyoruz. Seçim ancak 28 Şubat’ta yapılabilir denildi. 28 Şubat’a kadar beklemen gerekiyor 28 Şubat’ta seçime girersiniz dedik. Kendi düşünceleri var, idealleri var, takım için yapmak istedikleri var yapabilir ama sosyal medyada gereksiz bir şekilde saldırarak ki bunu eski bir belediye başkanımız da yaptı. Biz takıma borç vermedik, halkın parasını takım için kullandık. Nasıl Kubatpaşa’yı halkın parasıyla yaptıysak, İdman Yurdu’na da o parayla destek olduk. Ama bunlar halkın parasıyla oldu ve bir kuruşuna kadar ben hesabını rahatlıkla veririm. Ama oradaki atılan başlıklar, gerek eski belediye başkanının söylediği sözler, takıma sahip çıkmak isteyen var da ben çıkmayın mı diyorum? Kimsenin önünü kestiğim yok ki. Biz bu takımın her zaman yanındayız, kim başkan olursa olsun yanındayız ve bu takıma olacak desteği sonuna kadar vereceğiz. Bu takımın şampiyon olmasını herkesten çok ben isterim. Ve takım bu kadar iyi giderken bu kadar başarıyken böylesine garip şeylerin çıkmasına anlam veremedim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.