Kâğıt toplayıcısı mülteci çocukların zor anları

Mersin’in Yenişehir ilçesinde, Sosyete Pazarı olarak anılan bölgede kağıt toplayan Suriyeli mülteci çocukların özel düzenekli bisikletlerine zabıta ve polis el koymak istedi. Türkçe bilmeyen çocuklar, Arapça bilmeyen zabıta ve polislerle anlaşamayınca ve bisikletlerini vermemek için direnince ortaya dramatik görüntüler çıktı.
Koronavirüs salgını nedeniyle kağıt ve diğer katı atıkları toplayan sokak işçilerinin özel düzenekli bisikletlerine el konulması Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere bildirilmişti.
Yenişehir Belediyesi zabıtası da bu genelge kapsamında, Cumhuriyet Mahallesi’nde denk geldiği 2 Suriyeli çocuğun özel düzenekli kağıt toplama bisikletine el koymak istedi.
Karşılarında polis ve zabıtayı gören Suriyeli çocuklar bisikletlerini vermemek için direndi. Ağlayarak, feryat ederek oradan uzaklaşmak isteyen çocukları çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.
Dramatik dakikaların ardından çocukların kağıt toplama araçlarına el konuldu. O anlar, Esra Ergüzeloğlu tarafından sosyal medya üzerinden canlı yayınla kayıt altına alındı.
















