‘Topraklarımızdan, hayatımızdan çıkın gidin’

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Aycan Özkan, nükleer şirketin her gün bir vukuata imza attığını belirterek, “Anlaşılıyor ki sizin bu topraklara, bu topraklarda yaşayan canlılara sadece zarar veriyorsunuz. Topraklarımızdan, hayatımızdan çıkın gidin” dedi.
ESRA ŞASİ YAĞMUR
Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri, Akkuyu Nükleer Santrali sahasında, salgın önlemleri alınmadan aralıksız çalışma yapıldığı, işçi maaşlarının ödenmediği iddialarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Mimarlar Odası önünde yapılan etkinlikte platform adına açıklama yapan Aycan Özkan şunları söyledi: “Maviyle yeşilin birlikteliğini bitirdiniz, denizi doldurdunuz, adacıkları yok ettiniz. Aklınızsıra zemini sağlamlaştırmak için yeraltı mağaralarını dinamitle çökerttiniz. Yetmedi salgın koşullarında işçileri çalışmaya zorladınız ve Mersin’in bütününde salgının yayılmasına katkı koydunuz. Ve son vukuatınız ise işçilerin parasını ödememekle gerçekleştirdiniz. Anlaşılıyor ki sizin bu topraklara, bu topraklarda yaşayan canlılara sadece zarar veriyorsunuz. Topraklarımızdan, hayatımızdan çıkın gidin.”
















