Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Az Bulutlu
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 23°C

‘Sezar’ın hakkını Sezar’a verin’

‘Sezar’ın hakkını Sezar’a verin’
8 Eylül 2020 20:53
790
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yetki ve sorumluluk alanlarında olmayan yollara da hizmet verdiklerini belirterek, “Çağrılan yere gidiyoruz. Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında, ilçe belediyeleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında bazı yollar için yaşanan ‘yetki tartışmalarına’ açıklık getirdi.

Yolların, güzergahların hangi kuruma ait olduğunun kanunlarla belirlendiğini ifade eden Başkan Seçer,   “İlçe belediyelerinin mahallelerle, özellikle kırsal mahallelerle olan bağlantı yolları Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağındadır. 15 metre ve büyük caddeler, adı bulvar olan, cadde olan tüm güzergahlar bizim görev, yetki ve sorumluluk alanımızdadır. Bunun dışındaki yollar ya ilçe beledilerimize aittir ya Karayolları’na aittir ya ormanındır ya DSİ’nindir ya arazi yollarıdır” dedi.

Sadece ilçe belediyeleriyle değil diğer kurumlarla da yetki karmaşası yaşandığını ifade eden Seçer, buna rağmen çağrıldıkları her yere yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

Seçer, “Bütün yollar Büyükşehir’e çıkıyor. DSİ, arazi yolları, sahil. Aklınıza ne gelirse. Büyükşehir’e git, Büyükşehir’e git. Efendim DSİ yapamıyor. Efendim Milli Emlak temizleyebilir mi burayı? Büyükşehir temizleyecek. Şimdi biz temizleyelim ama Sezar’ın hakkını da Sezar’a verelim. Arazi yolları benim alanım değil.  Yapmıyor muyuz? Yapıyoruz. Bazı ilçe belediyeleri, ulaşamadığı yerde Büyükşehir katkı sunmuyor mu? Yapıyor. DSİ yollarını yapmıyor mu? Yapıyor. Orman yollarını ulaşabildiğimiz kadar yapmıyor muyuz? Yapıyoruz. Hepsini yapıyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.