Böylesi ancak bizde olur: Covid-19 hastaları da KPSS’ye girdi!

Eğitim-iş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, Kamu Personeli Seçme Sınavı merkezlerinden birinde, Covid-19 hastası bir adayın da sınava girdiğinin, adayın kendi olanaklarıyla sınava geldiğinin sınavdan kısa süre önce tesadüfen ortaya çıktığını iddia etti. Boyar, aynı sınav merkezinde başka hasta ve karantina da olması gereken yakın temaslıların da sınava girdiğinin, gözetmen öğretmenlerce tutanakla kayıt altına alındığını söyledi.
Mersin’de Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın yapıldığı bir sınıfta, adaylardan birinin Covid-19 yani koronavirüs tedavisi gördüğünün tesadüfen ortaya çıktığı öğrenildi.
İddia, Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar tarafından gündeme getirildi Hakan Boyar, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda KPSS sınavında görevli öğretmenlerin toplantı yaptığını, Covid-19 hastası olup olmadığının sorulması üzerine bina sorumlusunun “Covid 19 hastası olsa ÖSYM bize bildirir” dediğini aktardı.
Gözetmen öğretmenlerin sınıflarda kimlik kontrolü yaptığı sırada bir adayın Covid 19 hastası olduğunu beyan ettiğini belirten Hakan Boyar, “Sınav görevlileri öğrenciye sınava nasıl geldiğini sormuşlar. Hasta öğrenci 112’yi aradığını, korona hastası olduğunu ve sınava götürmelerini talep ettiğini 112 servisindeki görevlinin öğrenciye kendi imkanıyla sınava gitmesini söylediğini ifade etmiştir. Salon görevlileri bina görevlisinin yanına gidip sınıfta bir öğrencinin korona hastası olduğunu, bu durumda ne yapacaklarını sormuşlar. Bina sorumlusu hasta öğrencinin sınıfta sınava gireceğini, yapacak bir şey olmadığını söylemiş. Salon görevlileri sınıfa dönüp öğrencilere başka korona hastası olup olmadığını sorduklarında neredeyse sınıfın tamamına yakının korona hastası veya korona temaslı karantinada olduğunu öğrenmişler. Sosyal Bilimler Yüksek Okulu sınav binasında diğer sınıflardaki görevlilerinde aynı şikayetle gelmesiyle anlaşılıyor ki bu binadaki öğrencilerinin çoğunun korona hastası ya da korona temaslı karantinada ki öğrencilerden oluştuğu ortaya çıkıyor ve görevli öğretmenler hiçbir tedbir alınmadan hiçbir bilgi verilmeden sağlıklarının tehlikeye atılmasından dolayı tutanak tutup oradan ayrılıyorlar” ifadelerini kullandı.
Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, o gün okulda görevli olan tüm öğretmenlerin ve adayların testten geçirilmesi gerektiğini söyledi. Boyar, ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydetti.
















