Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Müdür ‘katılın’ diye baskı yaptı, Covid-19 testi pozitif çıkan öğretmen toplantıya maskesiz katıldı

Müdür ‘katılın’ diye baskı yaptı, Covid-19 testi pozitif çıkan öğretmen toplantıya maskesiz katıldı
25 Ağustos 2020 23:37 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2020 23:38
805
A+
A-

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Mersin’de bir okul müdürünün, Covid-19 testi pozitif çıkan öğretmene seminere katılması yönünde baskı uyguladığını iddia etti. Zorla toplantıya çağrılan öğretmenin, okuldaki kurul toplantısına maskesiz olarak katıldığı da iddialar arasında.

 

ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, pandemi dolayısıyla okullardaki seminerlerin yüz yüze yapılması yerine online olarak yapılmasını gündeme getirmiş ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunmuştu.

Eğitim_Sen’in online seminer önerisinin dikkate alınmaması ve seminerlerin normal dönemlerdeki gibi toplu alanlarda, yüz yüze yapılması, yaşanabilecek tehlikeye ilişkin ilk işaretlerini verdi.

Eğitim-Sen, Mersin’de bir okul müdürünün Covid-19 testi pozitif çıkan öğretmene  seminere katılması için baskı uyguladığı yönünde şikayetler aldığını duyurdu.

Sendikanın resmi sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere  yer verildi: “Şubemize üzücü bilgiler gelmektedir; bazı okul müdürleri Covid-19 pozitif öğretmene seminer çalışmalarına katılması konusunda baskı uyguladığı, öğretmenin pozitif olduğunu bildirmesine rağmen öğretmenler kurul toplantısına katılmaya zorlandığı, öğretmenin de maskesiz olarak toplantıya katıldığı bilgilerine ulaştık. Müdürler salgınla mücadele yerine zorbalığı görev edinemez.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.