Dolar 38,3197
Euro 43,7310
Altın 4.108,01
BİST 9.490,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Çok Bulutlu
Mersin
22°C
Çok Bulutlu
Per 21°C
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 23°C

Belediye başkanlarından İmamoğlu’na destek

Belediye başkanlarından İmamoğlu’na destek
20 Mart 2025 09:58
47
A+
A-

Mersin’de CHP’li belediye başkanları, gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla destek verdi.

 

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: Cumhuriyet Halk Partisi olarak yok edilmek istenen bir halkın umut ve inancından doğduk. Köklü tarihimiz boyunca sayısız toplumsal ve siyasal süreçten geçtik. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin yılmaz savunucusu olduk.  Bugün milletimizin iradesine ve demokrasimize kastedilerek İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu gözaltına alınmıştır. Bu tür baskılar bizi yıldıramaz, aksine birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirir. Partimizin kadim değerlerine ve halkımızın sağ duyusuna olan inancımız tamdır.  Demokrasiyi savunan tüm vatandaşlarımızın inancı ve desteği ile bu zor günlerin çözümünü hep birlikte bulacağız.

 

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT: Demokrasiyi gerçek yapan sadece iktidarın değil muhalefetin de olmasıdır. Yargıyı kullanarak muhalefeti susturmayı, halkın iradesini yok saymayı hedefliyorsunuz. Halk, her defasında “Ekrem İmamoğlu” demişken kabullenemediniz. 20 milyonluk bir kentin seçilmiş başkanına ve Cumhurbaşkanlığı için en güçlü adaylardan birine yönelik siyasi bir operasyon düzenliyorsunuz. Ama unutmayın: Halkın iradesini yenemezsiniz! Ne yaparsanız yapın, demokrasi kazanacak, milletin egemenliği kazanacaktır. Tarih, adalet ve demokrasi için direnenleri de ona darbe vurmak isteyenleri de yazacaktır!

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, dünyanın en büyük şehrinin seçilmiş belediye başkanı olmasının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını resmen ilan etmiş, bu yönde demokratik ve açık şekilde çalışmalarına başlamış bir siyasetçidir. Sayın İmamoğlu’nun tam da bu dönemde önce diplomasının tartışmalı bir şekilde iptal edilmesi, ardından sabah saatlerinde evinden gözaltına alınması akıllara “siyasi operasyon, siyasi darbe” şüphelerini getirmiştir. Demokrasi, halk iradesi, hukukun üstünlüğü ve adalet bu ülkenin en büyük güvencesidir.  Diploma iptali, gözaltı gibi uygulamaları ülkemizin demokrasisi, seçme ve seçilme özgürlüğü ve adil yargılanma hakkı açısından kaygıyla karşılıyoruz. Bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız!

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık ve Şişli Belediye Başkanımız Resul Emrah Şahan’ın gözaltına alınması, demokrasimize ve hukukun üstünlüğüne yapılan ağır bir darbedir. Seçimle gelen başkanlar, siyasi hesaplarla susturulamaz! Adalet ve halkın iradesi için yanındayız!

ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ DENİZ:  “Adayım” demese ne diplomasını sorgulayacaktınız, ne polis zoruyla ifadeye çağıracaktınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetmeye talip bir belediye başkanının polis zoruyla ifadesini alma girişimi ne hukuka, ne ahlaka, ne de siyasi rekabet kurallarına uygun bir davranış değildir. Tarih, hukuku kendinize kalkan, rakiplerinize de sopa olarak kullandığınız bu günleri not ediyor. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.