Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Az Bulutlu
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 24°C
Per 27°C

İpek Ongun kitaplarını köylülerin kurduğu Kır Kütüphanesi’ne bağışladı

İpek Ongun kitaplarını köylülerin kurduğu Kır Kütüphanesi’ne bağışladı
21 Ağustos 2020 15:59
475
A+
A-

Yazar İpek Ongun, Torosların zirvesinde köy halkının girişimleriyle kurulan Şehit Hava Pilotlar Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kır Kütüphanesi’ne, kızı Defne Ongun Müminoğlu’nun ve kendisinin kitaplarından bağışta bulundu.

 

 

Mezitli Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü ekipleri İpek Ongun ve kızı Defne’nin kitaplarının tamamından oluşan setini, Mihrican Yaylasında bulunan Kır Kütüphanesine teslim etti. Kütüphane sorumlusu İzzettin Tamay, Türkiye’nin her yerinden gelen desteklerle eşsiz bir kitap arşivine sahip olduklarını ifade ederek, “Kitaplarımızın tamamı edebi değerinin yanında kütüphanemize ulaşana kadar geçen süreçte sayısız anıyı da barındırmasıyla çok özel bir yere sahip. Hepsi belirli bir öykünün, yaşanmışlığın içerisinde kitapseverlerimizin ellerine kadar ulaşıyor. Çok önemli dostlukların, özel birlikteliklerin yaşanmasına neden oldu. Başta Sayın İpek Ongun olmak üzere tüm kitap dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

KÜTÜPHANENİN ÖYKÜSÜNDEN ETKİLENDİ

 

Torosların tepesi denilebilecek bir noktada kütüphane oluşturulması ve çevrede yaşayanların kitaba olan bağlılığının kendisini çok etkilediğini ifade eden İpek Ongun da, “Kütüphane ve barındırdığı öyküleri duyunca mutlaka orada benim kitaplarım da olsun istedim. Görüşmelerimde bazı kitaplarımın kütüphanede bulunduğu bilgisini almak beni bir kez daha mutlu etti. Ben de çok özel bir yeri olması için Kızım Defne Ongun Müminoğlu’nun kitaplarının da aralarında bulunduğu 31 kitaplık seti hediye ettim. Şimdi kitaplarımın gerçekten ona değer veren özel insanların elinde olduğunu bilmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.