Dolar 34,8635
Euro 36,7128
Altın 3.014,17
BİST 10.099,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Az Bulutlu
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 12°C

“O çarşı o şekilde merkezde kalamaz”

“O çarşı o şekilde merkezde kalamaz”
10 Temmuz 2023 19:02
107
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılan Meclis toplantısında Birimlerden Gelen 16, Komisyonlara Havale Edilen 8 ve Gündem Dışı 1 madde olmak üzere toplam 25 madde görüşüldü.

Zafer Çarşısı ve Kırmızı Lacivert ile Özel İdare İşhanı’nın yıkımı hakkında polemik yaratmak arzusunda olmadığını ve konunun böyle kullanılmasının da hoşuna gitmediğini ifade eden Seçer, “Orada durum net; 2 bina var. Biz bu ikinci depremden sonra biraz endişeye kapıldık ve o binaları boşalttık. Oranın yıkılması lazım. Zafer Çarşısı bizim Kent Merkezi projemizin içerisinde. 4.9 hektar. Orası belediyeye ait ve olması gereken oranın bir Kent Meydanı haline gelmesi. Bizim düşüncemiz; özellikle eski kent merkezinin tarihi eser niteliği taşımayan binalarını yıktığımız zaman açılan alanı Meydan olarak düzenlemek ve kentin nefes almasını sağlamak. Ancak Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanı’nın bulunduğu noktada sadece belediyenin birimleri yok, aşağıda esnaflar var. Bunların mutlaka orayı boşaltması gerekiyor. Yasal olarak ben orayı yıkmadığım takdirde, belli bir süre sonra bir sorun meydana gelirse bunun sorumlusu ben oluyorum. Binanın bir afet durumunda ya da normal bir durumda kendiliğinden yıkılması, bir can kaybının olması ilçe belediyesi Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi ile Çevre İl Müdürlüğü’nü bağlar. Bizim eninde sonunda burayı yıkmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

 

 “‘YIKTIRMAYIZ!’ DEMEKLE OLMAZ”

 

Bu konunun istismar edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Dediler ki; ‘Beraber işbirliği yapalım.’ Bunu daha önce de söylediniz. Bunu bilen arkadaşlar var Meclis üyelerimizden. Öğretmen Evi’nin yerini bu şekilde kullanım şartıyla Milli Emlak bize versin, biz orayı dükkân yapalım, inşaatını yapalım, bu arkadaşlarımıza kira karşılığı verelim. Bizim yapacağımız bundan ibaret. Başka bir yere gideceklerse taşınma yardımı. Bunun da getirelim Meclis’e. Bir sefere mahsus kira yardımı yapalım. Daha ne yapabiliriz arkadaşlar? ‘Yıktırmayız!’ demekle olmaz. O Çarşı o şekilde merkezde kalmaz. Şu anda pratik olarak görülen tek çözüm; eğer dükkân yapılacaksa Öğretmen Evi’nin yerinin veya muadil bir yerin belediyeye tahsisi. Akdeniz Belediyesi’nin böyle bir arazisi varsa bu şartla tahsis etsin Büyükşehir’e hemen yapalım. Benim o sınırlarda böyle bir yerim yok arkadaşlar” diye konuştu.

 

HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Başkan Seçer, haşere ile mücadelenin özellikle çevre temizliği, su birikintileri ve dışarı akan kanalizasyonlarla bağlantılı olduğunu hatırlatarak, “Tarım bölgesiyiz. Toros Dağları’nın eteklerine denk gelen bölgelerde tarım yapan çiftçilerimizin sulama havuzlarıyla ilgili bir sorun alanı. Ayrıca bölgemiz sazlık, bataklık, özel çevre koruma alanı olan bölgelerin yoğun olduğu yerler. Denize sahili olan yerler başta olmak üzere Silifke ve Tarsus bir örnek. Tarsus’ta dipsiz bataklığı önemli bir sivrisinek kaynağıdır. Yine Silifkemiz de özel çevre koruma alanı. Çünkü ilaçlama imkanınız da yok. Hukuken oralara giremiyorsunuz. Teksin’e sinekle ilgili gelen ihbarlara baktığımız zaman 2 noktanın yoğun olduğunu görüyoruz. Bunlar Silifke ve Tarsus. Daha çok sahil yerlerinden” ifadelerini kullandı.

 

“SİNEK İLAÇLARIMIZ AB NORMLARINDA, SAĞLIK BAKANLIĞI’NCA ONAYLANMIŞ”

 

Sinekle mücadelede özellikle çöp konteynerlerinin temizliğinin de çok önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Kurban Bayramı’nda gördüğümüz sahneler ya da şehrin merkezinde izinsiz hayvancılık yapan bazı işletmeler bunlar çok büyük sorun kaynağı. İlaçlarımız Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış, AB normlarında. Hem toksikoloji hem eko toksikoloji raporları var bunların. Biz zaten akredite laboratuvarlarında bunların analizini yaparız” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.