Biraz meyve, biraz sabun, birkaç da tülbent…

Mersin’in yoksul bir mahallesinde yaşayan görme engelli 83 yaşındaki Emine Bakır, geçtiğimiz ay kendisini ziyaret eden, evini temizleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramda da gelmesini istemişti. Belediye çalışanları Emine teyzenin bu isteğini yerine getirdi. Emine teyzenin istediği meyveyi, sabunu ve tülbentleri Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Dokucu teslim etti.
Bayramda kreşlerdeki çocuklardan huzurevlerindeki yaşlılara kadar her kesimden ve yaş grubundan yurttaşları ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanları, 83 yaşındaki Emine Bakır’a da Kurban Bayramı hediyesi götürdü.
Geçtiğimiz günlerde “Git, Dinle, Çöz” projesi kapsamında, Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’ndeki evinde Emine Bakır’ı ziyaret eden belediye çalışanları, sorunları yerinde inceleyip çözüme kavuşturmuştu.
Görme engelli Emine Bakır’ın yaşadığı tek odalı müstakil evi temizleyen çalışanlar, Bakır’a günlük yemek ve manevi destek gibi hizmetler sunmuştu.
Emine Bakır, Mersin Büyükşehir ekiplerinden bir de bayram hediyesi talep etmişti.
Ekipler, Kurban Bayramı’nda Bakır’a talep ettiği meyvelerin en güzellerinden seçerek evine ulaştırdı. Ayrıca Emine Bakır’a çeşitli renklerde tülbentler götürüldü.
Memnuniyetini dile getiren 83 yaşındaki Emine Bakır, “Başımızdan eksik olmasınlar. Temizlediler de burayı, ellerine sağlık. Bana muz getirsinler, yazma getirsinler, sabun getirsinler dedim, getirdiler. Ellerine sağlık” dedi.

















