Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Ankara’dan keş para almıyoruz diyen AKP’li başkana Spor Toto’dan 30 milyon lira gelmiş!

Ankara’dan keş para almıyoruz diyen AKP’li başkana Spor Toto’dan 30 milyon lira gelmiş!
29 Temmuz 2020 16:38
742
A+
A-

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Spor Toto Teşkilatı’nın belediyeye aktardığı 30 milyon liralık kaynakla 2 futbol sahasını yenilediklerini, 25 adet basketbol ve 4 adet halı saha için de ihaleye çıkacaklarını söyledi. Gültak, “Bakanlıklardan proje karşılığında para alabiliyoruz. İktidar partisi şuna yağlı tarafından gönderelim diye bir şey yok. Ankara’dan keş para almıyoruz” dedi.

 

 

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, görevde olduğu 15 ayı düzenlendiği basın toplantısıyla değerlendirdi. Gültak toplantıda TOKİ eliyle yapılan Millet Bahçesi projesine, Çay Mahallesi yerinde dönüşüm projesine geniş yer ayırdı. Gültak, “Ankara’dan keş para almıyoruz” dedi ama  Spor Toto Başkanlığı’nın 30 milyon lira destek verdiğini kaydetti.

 

‘Millet Bahçesi’nde bizim de çabamız var’

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, basın toplantısında özetle şunları söyledi: “140 dönümlük millet projesi kazandırıyoruz. 110 dönümü Akdeniz sınırları içinde. Bununla ilgili TOKİ ile görüştük. Flora ile ilgili üniversite ile görüştük. 31 Mart seçimlerinden sonra bazı millet bahçesi projeleri tasarruf nedeniyle iptal edildi. Sadece Mersin ihale edildi. Mersin’in abisi Lütfü Elvan ve milletvekillerinin devreye girmesiyle Cumhurbaşkanı onayıyla millet bahçesi inşaatı başladı.  Pandemiye rağmen inşaatı durdurmadık. Özel izinler de çıkardık. Yıllardır konuşulan ama el atılmayan Efrenk deresi de millet bahçesi ile bu hale gelecek. Burada DSİ çok sıkıştırdık.  Hilton’dan gelirken köprünün altından geçince direkt millet bahçesine geleceksiniz.”

‘Çay Mahallesi’nde yerinde dönüşüm yapıyoruz’

 

“Çay Mahallesi’nde 140 dönümlük alan kentsel dönüşüm projesi. 1.5 yıl sonra bitecek. Sadece 13 dönüm park. Ayrıca bloklar arasında yeşil alanlar mevcut. 20 blok olacak. Cami, iş merkezi ve 5 katlı bloklar altında işyerleri olacak. 2 tane bağlantı yolu var, biri doğrudan D-400 bağlanacak. 416 daire yapıyoruz. İkinci etapta 684 yapacağız. Bu kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm. Burası sadece Çay mahallelilere ait. Bu Türkiye’de bir ilk. Yine dersiniz TOKİ yapıyor, sen ne anlatıyorsun. Biz TOKİ’ye dedik beraber yapalım. Şu an burada kimseyle pazarlık yapmıyoruz. Zaman zaman projeyi anlatıyoruz. Müthiş talep var. Asimiliasyon filan da yok. Sonrasında buraya tandır da yapacağım. Bahçe ve Barış mahallesi kentsel dönüşümde tam anlaşma sağlayamadık. Burada evlerin çoğu 70 metre altında. Biz 70 metre yapmak istemedik. 100 metrekare yaptık. Anlaşma olmadı. Sonra 70 ila 100 metrekare yapınca vatandaştan alacağımız para azaldı. Vatandaşlarla görüyoruz.”

 

‘Spor Toto’dan 30 milyon’

 

“Spor Toto ile yaptığımız anlaşma ile 30 milyon lira getirttik. Karacailyas ve Çay mahallesine futbol sahası, 25 adet basket sahası ve 4 adet halı saha yapılacak. 5 Ağustos’ta ihalesine çıkıyoruz. Yılmaz Güney Gençlik Merkezi için kaynağımız hazır. İçinde yüzme havuzu, aşevi var. Spor Toto’dan aldığımız bütçe ile yapacağız.”

 

‘Borcu borçla kapatmıyoruz’

 

“Bu sene borçlanmayacağız. Borcu borçla kapatmıyoruz. Hizmet yapıyoruz. Bakanlıklardan proje karşılığında para alabiliyoruz. İktidar partisi şuna yağlı tarafından gönderelim diye bir şey yok.  Geçen sene 11 milyon vergi topladık mayısta. Bu mayısta pandemi var buna rağmen 13 milyon topladık çünkü güveni sağladık. Ankara’dan keş para almıyoruz. Her ay 2 milyon, 2,5 milyon İller Bankası kesiyor. Ben sadece bir kez 10 milyon borçlandım. Yarısını da ödedim. Zaman içinde eriteceğiz. İmar planında belediyemize uygun yerler çıkararak bunların kira ve satışından gelir elde edeceğiz”

 

Scooter meselesinde hem uzlaşma, hem direnme mesajı

 

“Scooter meselesi, devletin bası meseleleri her yerde konuşulmaz. İki başkan arasında mı, iki bürokrat arasında mı onu siz araştırırsınız. Türkiye’de 2 tane lisanslı firma var. Biri Aldo, biri Martı. Aldo bir ay içinde UKOME kararı alıyor. Martı Yenişehir’de hizmet veriyorken durduruldu. Sonra bana geldiler. 200 tane vatandaş için, 15 tane zabıta için. Doğru bu şirketin UKOME kararı yok. Ama şubat ayında başvurusu var. Şubattan beri UKOME gündemine alınmıyor. Çevre bakanlığı çevreci olduğu için  öneriyor. Bakanlık bütün belediyelere yetki verecek ve teşvik edecek. Sorun ne? Zabıtamızın kullandığı, belediyemizin önündeki scooterların koca koca makaslarla kesilmesi etik değil. Ukome kararı yok, kabul ediyorum. Artı başvurmuş niye vermiyorsunuz. Martı 0’la başlıyor. Aldo 2 lirayla başlıyor. Dakikada 39 kuruş, dakikada 60 kuruş yazıyor. Direndik scooter vermedik.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.