Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Ana konteyner limanı yatırımını Mersin’e kazandıracağız

Ana konteyner limanı yatırımını Mersin’e kazandıracağız
30 Mart 2023 19:33 | Son Güncellenme: 30 Mart 2023 19:35
356
A+
A-

CHP’den Mersin Milletvekili aday adayı olan İsa Çani, ülke kaynaklarının adaletli kullanılması, israf edilmemesi durumunda çok önemli yatırımlar yapılabileceğini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir şehrin kaynaklarının adaletli şekilde, israf edilmeden nasıl kullanıldığını gösteriyor. Bunu genele yaymamız lazım. Ben bu nedenle yola çıktım. Mersin milletvekili olursam Mersin iş dünyasını en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum” dedi. Çani, CHP iktidarında en büyük projelerinin ana konteyner limanı yatırımını Mersin’e kazandırmak olacağını söyledi.

Uzun yıllar Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kademelerinde görev alan iş insanı İsa Çani, Cumhuriyet Halk Partisinden Mersin Milletvekili aday adaylığını geçtiğimiz günlerde ilan etmişti.

İsa Çani, Mersin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden başkan Kaya Tepe ve gazetecilerle aday adaylığı süreci üzerine sohbet etti, Mersin için projelerini anlattı.

Çani, “Bu seçim çok farklı bir seçim olacak. Sosyoekonomik açıdan ülkemizin ne durumda olduğunu bir iş insanı olarak çok iyi biliyorum. Eğitim, sağlık, ekonomi açısından çok zor günler geçirdiğimizi hep birlikte görüyoruz. Bir iş insanı olarak kentimizin, ülkemizin, özellikle de iş dünyasının sorunlarını çok iyi biliyorum. MTSO’da uzun süre yöneticilik yaptım. Bütün sektörlerin sorunlarını senelerce inceledim, üzerinde durdum. Şimdi bu birikimimle milletvekili aday adayı oldum. Sorunları bilmek yeterli değil, çözümlerini bilmek de önemli. Çözüm sunacak, Mersin’deki tüm sektörlerin önünü açacak projelerimiz hazır” dedi.

 

“CHP İKTİDARINDA ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E YAPILACAK”

Mersin’in AKP hükümeti tarafından adeta cezalandırıldığını ifade eden Çani, “Mersin’e hak ettiği yatırımlar gelmiyor. Özellikle ana konteyner limanı Mersin’e yapılacak ciddi bir yatırımdı. Gayri Safi Milli Hasıladan aldığımız payı en az ikiye katlayacak bir yatırım. Ama yıllardır, ihtiyaç olmasına rağmen bu yatırımı buraya çekemiyoruz. CHP iktidarında ana konteyner limanını Mersin’e kazandırmak en önemli projelerimizden biri olacak” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKE KAYNAKLARI EMİN ELLERE TESLİM EDİLMELİ”

Ülke kaynaklarının adeta yağmalandığını vurgulayan İsa Çani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke kaynaklarının yönetiminin adaletli, israfın olmadığı bir yönetime geçmesi lazım. CHP ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin kaynaklarını en doğru, adaletli şekilde kullanacak doğru isimler. Bu nedenle yola çıktım. Bunun en güzel örneği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’dir. Önceki belediye başkanları borç alıp yatırım yapmıyordu. Vahap Bey ise hem borç ödüyor hem yatırım yapıyor. Ben 15 ülke gezdim, böyle güzel yollar görmedim. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir şehrin kaynaklarının adaletli şekilde, israf edilmeden nasıl kullanıldığını gösteriyor. Bunu genele yaymamız lazım. Ben bu nedenle yola çıktım. Mersin milletvekili olursam Mersin iş dünyasını en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.