Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Bu heykeller tartışma yarattı

Bu heykeller tartışma yarattı
28 Kasım 2022 10:03
119
A+
A-

Tarsus Belediyesinin şehrin bazı noktalarına diktiği metal malzemeli heykeller tepki çekti. Tarsuslular “Bu ucubeler ne” diyerek tepki gösterdi. Heykellerden haberdar olmadığı, heykeller dikildikten sonra gördüğü öne sürülen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da tepki gösterdi. Heykeller kaldırıldı.

 

Tarsuslular geçtiğimiz hafta orta kaldırımlara dikilen metal heykellerle karşılaştı. Heykellerden biri üzüm, biri portakal, biri de limon formundaydı.

Metal malzemeyle yapılan heykelleri çirkin bulanlar, hatta ucube olarak nitelendirenler sosyal medyada kampanya başlattı.

Konuyla ilgili ulaştığımız Tarsus Belediyesi yetkilileri ise heykellerin belediye tarafından konulduğunu ancak kısa süre sonra kaldırıldığını açıkladı.

Belediye kaynakları, bu heykellerin yapım ve dikim sürecinde belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ın bilgisinin olmadığını, Başkan Bozdoğan’ın heykeller dikildikten sonra gördüğünü ve hemen kaldırılması talimatını verdiğini de ileri sürdü.

Bir belediye yetkilisi, “Sayın başkanımız heykelleri önceden görmedi. Görür görmez de kaldırılması talimatını verdi” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.