Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Öğretmenlere lego ve STEM eğitimi

Öğretmenlere lego ve STEM eğitimi
18 Ekim 2022 14:24
161
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi verdiği eğitimlerle hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Öğrencileri yeni nesil eğitim modelleriyle buluşturmak için Teknokta iş birliğiyle öğretmenlere verdiği STEM eğitimleriyle çocukları geleceğe hazırlayan Yenişehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında atölye temelli eğitimler veren Yenişehir Belediyesi, çocuklarını gelişimi için öğretmenleri de unutmuyor. Hafta sonu Yenişehir Akademi Binası’nda gerçekleştirilen Lego Education Stem Günleri etkinliğinde öğretmenler gelişen teknolojinin eğitime yansımalarını yakından öğrenme fırsatı buldu.

Alanında uzman eğitmenler Lego Education STEM’in uygulamalarını da okul öncesi, ana sınıfı, ilk ve ortaokul öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Yenişehir Belediyesi Akademi Genel Koordinatörü Raif Çakmak,iki gün süren etkinliklerde üç grup halinde toplamda 81 öğretmenin eğitim aldığını söyledi. Mersin Yenişehir olarak STEM modeli eğitimin öğretmenlere sunduğu artıları açıklayan Çakmak “Bilim insanları gelecek yirmi yıl içerisinde mevcut mesleklerin yüzde altmış beşinin olmayacağını söylüyor.

Bu da şuna tekabül eder; her üç meslekten ikisi geleceğin meslekleri olarak görülmüyor. Artık ülkeler eğitim sistemlerini tekrar gözden geçirip, geleceğin altyapısı nasıl oluşturulur bunu bulma noktasında çalışmalar yapıyorlar.

Bunlardan bir tanesi de STEM modeli. Biz de STEM modeli ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin altyapısını sanatla bütünleştirerek öğretmenlerin eğitimine katkı sunmak istiyoruz.

Okul öncesi, ilk ve ortaokul olmak üzere toplam 81 tane öğretmenimiz üç grup halinde eğitimlerini alıyorlar. Biz diyoruz ki bu yapmaya çalıştığımız uygulama ile geleceğin mesleklerinin altyapısını oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Çakmak, Yenişehir Belediyesi olarak bilimi ve bilgiyi soru çözmede kullanarak STEM eğitimlerini öğretmenler için önemsediklerinin altını çizerek “Mersin Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit başta olmak üzere tüm ekibimize, eğitimlere katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu fırsatı ilimizin öğretmenlerine katkı sunmak amaçlı ilgili firma ile gösterdiği yakınlaşma için de ayrıca memnunuz. Bilgiyi ve bilimi soru çözmede kullanacakları için bunun anahtarı olarak da STEM eğitim uygulamasını gösterebiliriz.” İfadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.