Dolar 32,5006
Euro 34,8021
Altın 2.485,90
BİST 9.539,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Tarsus’ta “Kız Çocukları Günü” etkinliği  

Tarsus’ta “Kız Çocukları Günü” etkinliği   
11 Ekim 2022 19:01
139
A+
A-

Tarsus Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Tarsus’ta çeşitli programlara ev sahipliği yaptı. Kız çocukları; düzenlenen programlar kapsamında çocuk haklarından, eşitlikçi masal atölyesine kadar pek çok etkinliğe katılım sağladı. Kız çocukları etkinliklerle hem eğlendi hem de haklarını öğrendi.

 

 

Tarsus Belediyesi her yıl 11 Ekim’de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel bir dizi etkinlik düzenledi.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Kulak İlkokul ve Ortaokulu’ndan, Tarsus Belediyesi Nene Hatun ve Seher Togo Kreşlerinden kız çocuklarına, hakları konusunda küçük yaşta farkındalığı arttırmak amacıyla atölyeler gerçekleştirildi.

Gün boyu süren etkinliklerde Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde Sosyolog Meryem Kara, Dünya Kız Çocukları Günü’nün anlam ve önemine değinerek çocuklarla sohbet etti. Ardından Okul Öncesi Öğretmenleri Vildan Güllü ve Burcu Pehlivan tarafından “Çocuk Oyunları ve Eşitlikçi Masal Atölyesi” ile Sindirella’nın Bilmecesi anlatıldı. Ardından programlar kapsamında Avukat Özüm Öz kız çocuklarına haklarını anlattı. Bu sayede düzenlenen etkinliklerde kız çocukları eğlenerek, öğrendi.

Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde el baskı atölyesi yapılarak eğlenceli görüntülere ev sahipliği yapıldı. Çocuklarla beraber  “Ben kız çocuğu olarak yapabilirim” kartlarıyla eğlenerek öğrenmeleri sağlandı. Ardından çocuklar duvar boyama etkinliği yapılarak, Belediye Bandosu eşliğinde çocuk şarkıları söylendi. Dj ile çocuklar dün boyu dans ederek doyasıya eğlendiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.