Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 22°C

4B’li sağlık çalışanları kadro istiyor

4B’li sağlık çalışanları kadro istiyor
1 Temmuz 2020 14:01
785
A+
A-

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Yürütme Kurulu, ‘Herkese güvenceli iş, güvenli gelecek’ diyerek sağlık alanında çalışan 4B’li sağlık çalışanlarına kadro verilmesi talebinde bulundu.

 

ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

SES Mersin Şubesi, sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda çalışan on binlerce 4B’li sağlık emekçisine kadro verilmesini talep etti. 4B’li çalışanların durumuyla ilgi sendika binasında düzenlenen basın açıklamasında sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve talepleri dile getirildi. SES Mersin Yürütme Kurulu adına açıklamayı okuyan Şube Eş Başkanı Özge Göncü, 4B’li sağlık çalışanlarının bir çok haktan yaralanamadığını belirterek, “Sağlık alanında hâlihazırda on binlerce 4B’li sağlık emekçisi bulunmaktadır. Süresiz sözleşmeliler, birçok haktan yararlanamadan, tayin hakları olmadan, ailelerinde uzak, güvencesiz, baskı altında çalışmaktadır” dedi.

“KADRO HAKKIMIZ İÇİN BİRLEŞELİM”

 

SES’in çeşitli tarihlerde yürüttüğü çalışmalar sonucunda 4B’lilerin 4A kadrosuna geçişleri sağlandığını aktaran Göncü, “2013 yılından beri ise kadroya alınmamaktadırlar. Biz diyoruz ki, yine başarabiliriz, mücadelemizle kadroya geçişleri sağlayabiliriz. SES’imizi birleştirelim, kadro hakkımız için birleşelim.

Bilindiği üzere sendikamızın temel mücadele taleplerinden biri sağlıkta güvencesiz istihdam biçimlerinin ortadan kaldırılarak herkes için güvenceli çalışmanın sağlanmasıdır.

Bu kapsamda 4/B’li süresiz sözleşmeli biçimine ilişkin itirazlarımızı daha ilkortaya çıktığı zamandan itibaren yükselttik. Bu çalışma biçimine karşı her türlü mücadelemizi yürüttük. Bugün 4/B sözleşmelerindeki birçok maddenin 4/B’liler lehine değişmiş olması mücadelemizin sonucudur.

Kadro talebiyle oluşan mücadelenin oluşturduğu güç de nasıl 2013 yılında 4/B’lilerin kadroya alınmasını başarmışsa, bugün de bunun başarılabileceğine, böyle bir mücadelenin de sağlık alanındaki güvencesizliğe karşı ortak mücadeleye önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.