Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Az Bulutlu
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Bu çağrılar karşılıksız kaldı, dev yatırım Mersin’in elinden kaçtı

Bu çağrılar karşılıksız kaldı, dev yatırım Mersin’in elinden kaçtı
19 Eylül 2022 11:01
251
A+
A-

Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı projesinin Mersin’de yapılması için muhalefet partileri sık sık konuyu gündeme getirmişti. Hatta milletvekili Cengiz Gökçel, tüm Mersin milletvekillerine çağrı yapmıştı. O çağrılar karşılıksız kaldı. Mersin’in ayağına kadar gelen dev yatırım son anda Adana’ya kaydırıldı.

 

 

ABİDİN YAĞMUR

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 16 Temmuz 2019’da TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Onuncu Kalkınma Planı’nda Mersin’e yapılacağı ifade edilen konteyner limanına ilişkin ifade “On Birinci Kalkınma Planı’nda Doğu Akdeniz Bölgesi’nde Orta Doğu ve Orta Asya coğrafyasına çıkış kapısı olacak transit yük odaklı bir ana konteyner limanı inşa edilecektir” olarak değiştirilmiştir.

Doğu Akdeniz 4 ili kapsayan geniş bir coğrafya olması sebebiyle konteyner limanının nerede yer alacağı belirsiz bir hâl almıştır. Mersinliler bu değişimi Mersin’in gözden çıkarılarak limanın başka bir ile kaçırılma girişimi olarak değerlendirmektedir.

27’nci Dönemde Parlamentoda Mersin’i temsil eden bütün milletvekillerinin bu konuda dikkatini çekiyorum. Mersin’e yapılacak bu yatırımın başka bir ile aktarılmasını asla kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum” demişti.

 

Cengiz Gökçel,  3 Kasım 2021’de TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada da “Mersin’de tüm kent dinamikleri aynı soruyu soruyor: Ne oldu da bu yatırımdan vazgeçiliyor, ne oldu? Mevcut liman işletmecisi para kazansın diye mi vazgeçildi bu projeden? Mersin’in adı neden kalkınma planından çıkarıldı?

Bunu mutlaka Mersinlilere açıklamanız lazım, eğer cesaretiniz varsa açıklayın. Buradan bütün Mersinli siyasilere sesleniyorum: Gelin, hep birlikte bu limanın Mersin’e yapılması için mücadele edelim.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası aynı çağrıyı yapmıştı, bu kürsüden ben de açık çağrı yapıyorum: Mersin milletvekilliği yapmış Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Behiç Çelik, Zeki Hakan Sıdalı, Rıdvan Turan, Fatma Kurtulan, Olcay Kılavuz, Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve 13 ilçe belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, odalarımız, borsalarımız; gelin, hep birlikte bu yatırımı Mersin’e kazandıralım” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Sıdalı da farklı tarihlerde yaptıkları konuşmalarda hükümete ana konteryner limanının Mersin’de yapılması çağrısında bulunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.