Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

“Çorbacı başkan diye dalga geçmişlerdi. Şimdi tebrik ediyorlar”

“Çorbacı başkan diye dalga geçmişlerdi. Şimdi tebrik ediyorlar”
28 Ağustos 2022 12:15
185
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Zamanında çok üstüme geldiler. Bana ‘Çorbacı Başkan’ dediler. Yaptığımız işleri küçümsediler. Sonra baktılar ki, bu işler önemli. Şimdi herkes tebrik ediyor. 2 üniversitenin kapısında ve 30 mahallede, 3,5 liraya 3 çeşit yemek satış noktalarımız var. Cenazesi olan vatandaşlarımız için, taziye yemeği uygulamasını da başlattık. Ekonomik krizi, herkesin iliklerine kadar hissettiği bir dönemde, bu hizmetlerin değeri daha iyi anlaşıldı” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur ve Bozyazı’nın yaylalarını ziyaret etti.

İlk olarak Anamur Turizm ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin Anamur’da yapacak olduğu Emekli Evi ve Okuma Salonu inşaatını inceledi.

Anamur merkezden ayrılarak sırasıyla Kaş, Abanoz ve Halkalı Mahallelerine geçen Başkan Seçer, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Başkan Seçer ayrıca, MESKİ tarafından Anamur Çarıklar Mahallesi Halkalı Mevkii’nde yapılan İçme Suyu Yapım İşi’ni inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Buradan Akpınar Mahallesi’ne geçen Başkan Seçer, ziyaretlerde özellikle yol konusundaki sorulara yanıt verdi.

Akpınar’ın ardından Bozyazı’nın Ardıçlıtaş Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı programında yer alan ve vatandaşlardan tekrar talep gelmesi üzerine Ardıçlıtaş Grup Yolu’nu yapacaklarını söyledi.

Başkan Seçer son olarak Bozyazı’nın Elmakuzu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“KREDİYE, FİNANSMANA, HİBELERE ULAŞAMIYORUZ”

 

Çamlıyayla’dan Mut’a kadar her yeri gezdiğini ve vatandaşların taleplerini yerinde almak istediğini söyleyen Başkan Seçer, “Ülke olarak, özellikle ekonomik anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat bizim için de kolay bir dönem değil.

Göreve geldiğim günden bugüne kadar, bana oy veren vermeyen 2 milyon Mersinlinin Belediye Başkanıyım. Fakat, yerel yönetim olarak hizmet yapmak için kullanacağımız krediye, finansmana, hibelere ulaşamıyoruz.

Kamuda, bakanlıklarda evraklarımız gecikiyor, basit tahsisler yapılmıyor. Ayağımızda prangalar var. Bunlar da bizi sıkıntıya sokuyor, hizmetleri geciktiriyor, enerjimizi alıyor.

Benim görevim hizmet yapmak. Hizmet yaparken de temel prensibimiz; adaletli olmak, kul hakkı yememek, kamunun malını peşkeş çekmemek, ayrımcılık yapmamak ve hizmetleri eşit götürmektir.

Biz bu bilinçle, bu birikimle, bu terbiyeyle, bu anlayışla görevimizi yapıyoruz. Ben ne yaptığımı biliyorum. Hizmetlerimin yansımalarını görüyorum. Vatandaşlarımızın, hizmetlerimizle ilgili ne düşündüğünü biliyorum. Benim için vatandaşın düşüncesi önemli, siyaset bezirganlarının değil” dedi.

“BELEDİYECİLİKTE TARİH YAZIYORUZ”

 

Tüm engellemelere rağmen, vatandaşların hizmet taleplerini aksatmadan yerine getirdiklerine değinen Seçer, “Rutin belediyecilik hizmetlerini düzenli bir şekilde yapıyoruz.

Bunun yanında da sosyal hizmetlerle insanlara dokunuyor ve belediyecilikte tarih yazıyoruz.

İhtiyaç sahibine de, yoksuluna da, yoluna da, öğrencisine de, çocuğuna da herkese yetişiyoruz.

Muazzam bir şekilde çalışıyor ve hizmetlerimizi yapıyoruz” ifadesini kullandı.

“İNSANLARIN GÖNLÜNE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Başkan Seçer sosyal hizmetler alanında hayata geçirdikleri hizmetleri sıralarken, “Zamanında çok üstüme geldiler. Bana ‘Çorbacı Başkan’ dediler. Yaptığımız işleri küçümsediler. Sonra baktılar ki, bu işler önemli. Şimdi herkes tebrik ediyor.

Her şey yol, asfalt, köprü değil. Bugün 2 üniversitenin kapısında ve 30 mahallede, 3,5 liraya 3 çeşit yemek satış noktalarımız var. Kışın kentin her noktasında sıcak çorba dağıtıyoruz.

Şu anda cenazesi olan vatandaşlarımız için, taziye yemeği uygulamasını da başlattık. Ekonomik krizi, herkesin iliklerine kadar hissettiği bir dönemde, bu hizmetlerin değeri daha iyi anlaşıldı. Biz, insanların gönlüne dokunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“SÖZÜMÜN AĞIRLIĞI OLDUĞUNA İNANDIĞIM İÇİN BU KADAR RAHAT GEZİYORUM”

 

Mersin’in her noktasına gönül rahatlığı ile gittiğini söyleyen Başkan Seçer, “Güzel hizmetler yapıyoruz. Onun için buradayım. Ben, sözümün ağırlığı olduğuna inandığım için bu kadar rahat geziyorum, insanlara birebir anlatıyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 buçuk yıldır görevini layıkıyla yapıyor ve yapmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘Siyasette 3 Z formülü vardır’ diyen Başkan Seçer,  “Ziyaret, zarafet, ziyafet.

Siyasetçinin insan ilişkileri iyi olacak. Hastaya ziyarete gidecek, cenazesi varsa başsağlığına gidecek, mutlu günü varsa kutlamaya gidecek.

Zarafetli olacak, asil olacak, kibar olacak, insanları kırmayacak. Bir de gönlü bol olacak, insanları koruyacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.