Dolar 32,3803
Euro 34,7027
Altın 2.405,23
BİST 10.102,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Başkan Seçer, Anamur’da üreticilerle bir araya geldi

Başkan Seçer, Anamur’da üreticilerle bir araya geldi
15 Haziran 2022 10:53
175
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde kentte tarımsal üretimi artırmak ve üreticiye destek olmak adına makine ekipman, fide-fidan, sulama borusu ve hayvan dağıtımlarını bu yıl da sürdürüyor. Hayata geçirilen desteklerin yeni sahipleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerindeki üreticiler oldu. Başkan Seçer’in katılımıyla Anamur’da ‘Anamur, Bozyazı Sulama Borusu ve Makine-Ekipman Dağıtım Töreni’ düzenlendi.

 

Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama, S.S Anamur Muz Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Anamur Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği ve Bozyazı’da faaliyet yürüten DOKUDER’e 1’er adet muz dal parçalama makinesi teslim edilen törende; Anamur Anıtlı ve Güneybahşiş mahallelerine toplam 1.404 metre ve Bozyazı Kızılca Mahallesine de 1.404 metre HDPE sulama borusu verildi. Ayrıca Anamur’da 7, Bozyazı’da da 4 mahalleye hamur yoğurma makinesi dağıtıldı.

Törene; Başkan Seçer’in yanı sıra Anamur Çaltıbükü Mahalle Muhtarı Nazım Saydam, Anamur Muz Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Niyazi Sarıoğlu, Güneybahşiş Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Atilla Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, bürokratlar ve daire başkanları ile çok sayıda üretici katıldı.

 

“Yurttaşlarımıza adaletli hizmeti götürmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz”

 

Başkan Seçer, Tarsus’tan Anamur’a uzanan 16 bin kilometrekare alana sahip Mersin’in her noktasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Adana sınırından Antalya sınırına kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar, Karaman Pozantı sınırına kadar bütün bölge, belediye sorumluluğundaki alanlarda hiçbir ayrım yapmadan, bunun altını çiziyorum, günümüzün en büyük hastalığı. Toplumu kokuşturan, Türkiye’yi, toplumu geren, dibine dinamit koyan, ayrımcılık, ötekileştirme. Bunlardan uzak, bütün yurttaşlarımıza adaletli hizmeti götürmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bize yüklediğiniz görevi kalan 2 yıllık süremizde de aynı şekilde, daha da güzel hizmetler yaparak devam ettireceğiz. Bundan hiçbir endişeniz olmasın.”

İlerledikleri yolda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir engel ve olumsuzluğun kendilerini geri çevirmeyeceğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Azimliyiz, şevkliyiz ve milletimize güveniyoruz. Bizlerin bu niyetini bilen, bu yolda bizleri destekleyen, bizlere güç olan, hayır dualarıyla, teşekkürleriyle bizlere enerji veren siz halkımıza güveniyoruz” dedi.

 

Belediye kardeştir, belediye evlattır. Belediyecilik budur”

 

Pandemi sürecine rağmen güzel işlere imza attıklarını belirten Başkan Seçer, bundan sonra daha güzel işler başaracaklarını kaydetti. Pandemide büyük binaların ve köprülü kavşakların karın doyurmadığını vurgulayan Başkan Seçer, o süreçte belediye olarak her yurttaşın yanında olduklarının altını çizerek, “‘Şimdi evine ekmek götüremeyen, dükkanını açamayan, çocuğuna süt alamayan, mama alamayan annelere, ailelere, babalara destek verme zamanı’ dedik ve her zaman bu bunalımlı süreç içerisinde yurttaşlarımızın yanında olduk. Gıda desteklerinden mama desteğine, süt desteğine. Evde kendi işini göremeyen büyükannelerimizin, büyükbabalarımızın, yaşlı insanlarımızın ihtiyacına kadar, sıcak yemeğine kadar her zaman onların yanında bir evlat hassasiyetiyle davrandık. Zaten belediye böyledir. Belediye anadır, babadır, abladır. Belediye kardeştir, belediye evlattır. Belediyecilik budur. Belediyecilik ranttan ibaret değildir. Sadece asfalt, bina değildir. Bunu her zaman söylüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gittikleri her yerde Mersinlilerin kendilerini güler yüz ve nezaketle karşıladıklarını belirten Başkan Seçer, “Halkımıza saygımız büyük. Halkımızla el eleyiz, kol kolayız ve inanıyorum ki gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Çok daha güzel bir Türkiye’de hep beraber yaşayacağız” dedi.

 

“Toplamda 6 bin 150 metrelik yolu şu anda sizlerin hizmetine sunduk”

 

Başkan Seçer, Anamur’da yakın zamanda yaptıkları yol çalışmalarından da söz etti. İlçenin kalbi konumundaki İskele Caddesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından en iyi şekilde yenilendiğini belirten Seçer, “Çin işi iş yapmıyoruz. Sizlerin gözlerini de boyamıyoruz. Gelsin asfalt, dökelim. Sonra? Kış geldi, yağmur yağdı, asfalt bozuldu. Çünkü altyapısı yok. Ağır tonajlı bir kamyon geçti, asfalt çöktü. Çünkü altı çamur, altı sağlam değil, zemin sağlamlaştırılmamış. O yolların durumu buydu. Biz Çin işi iş yapmayız. Sapasağlam yolunuzu yaptık. Altyapısını yaptık, asfaltını döktük. Güzel günlerde kullanın, sizlere yakışır” diye konuştu.

Başkan Seçer, 2 bin 200 metre gidiş ve 2 bin 200 metre geliş olmak üzere 4 bin 400 metrelik İskele Caddesi’ndeki, 900 metrelik İsmet İnönü Caddesi’ndeki ve 550 metrelik Turgut Reis Caddesi’ndeki çalışmaları tamamladıklarını belirtirken, bu yıl programda olmayan Adnan Menderes Caddesi’ni de programa alarak 300 metrelik kısmını yenilediklerini vurguladı.

Seçer, “Toplamda 6 bin 150 metrelik yolu şu anda sizlerin hizmetine sunduk. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İskele Caddesi’ndeki yürüyüş yolunu da oldukça güzel bir noktaya getirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Şimdi Anamur’un dışından yazlıkçılar gelecek. Onlara da çok güzel bir sürpriz olacak. Tertemiz caddelerde güzel yaz akşamlarını, çocuklarıyla hep beraber gezinti yaparak huzur içerisinde geçirecek Anamur halkı” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.