Dolar 32,5949
Euro 34,8066
Altın 2.495,63
BİST 9.458,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Emekliler hayal kırıklığına uğradı

Emekliler hayal kırıklığına uğradı
10 Haziran 2022 17:28
242
A+
A-

Tüm Emekli-Sen Tarsus Temsilcisi Hüseyin Pala, AKP iktidarının kamu çalışanları için hazırladığı ek gösterge yasa teklifinin emeklilerin beklentilerine yanıt vermediğini söyledi. Pala, “Sadece kamu emekçilerine yönelik yapılan bu düzenleme emekliler arasındaki ayrımcılığı körükler tarzdadır. Emekliler arasında statü farkı kaldırılmalı ücret ve aylık açısından emekliler eşitlenmelidir” dedi.

 

 

Tüm Emekli-Sen Tarsus Temsilciliği, TBMM’de görüşmeleri süren ek gösterge düzenlenmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yarenlik Alanındaki basın açıklamasında konuşan Tüm Emekli-Sen Tarsus Temsilcisi Hüseyin Pala, “Çalışanlar ve emekliler için bugüne kadar iyileştirici hiçbir karar ve uygulaması olmayan siyasi iktidar, bu olumsuz tavrını ve tercihini ek gösterge çalışmasında da sürdürdü. Ücret dengesizliğini, adaletsizliğini gidereceğiz diye bir yıl önce başladıkları bu çalışma tam anlamıyla “dağ fare doğurdu” denecek şekilde sonuçlanmıştır” dedi.

 

“EŞİTSİZLİKLER İÇERİYOR”

 

Teklif edilen düzenlemede ek göstergenin, işkolları ve işkolunun kendi arasında eşitsizlik ve dengesizlik oluşturduğunu ifade eden Pala, “Örneğin sağlık işkolu hizmet üretimi açısından bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekirken kimi unvan ve meslek grupları öne çıkarılmıştır.

Kimi unvan ve meslek grupları “alanında eğitim / alan dışı eğitim” diyerek kendi içlerinde bile ayrımcılığa tabii tutulmuşlardır.  Ek gösterge ile sağlanacağı söylenen artış kimi unvan ve meslek gruplarında asgari ücretin günlük tutarı bile değildir.

Bu haliyle bile uygulamanın niye 15 Ocak 2023 tarihine ertelendiği belli değildir. Ek göstergelerdeki 600 puanlık artış 118 TL ile 1391 TL arasında her unvan ve meslek grubuna değişik yansımıştır. Bu durum eşitsizliğin artarak devam ettiğinin en büyük ispatıdır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.