Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 25°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

Belediye arazilerine ekilen buğday hasat edildi

Belediye arazilerine ekilen buğday hasat edildi
10 Haziran 2022 15:28
220
A+
A-

Tarsus Belediyesinin öncülüğünde 70 dönümlük tarlaya ekimi gerçekleştirilen ata ve yerli tohum buğday ve arpanın hasadı, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Hasatlarda 35 ton buğday ile 2,5 ton arpa elde edildi. Hasadı yapılan buğday un ve kepek haline getirilip vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

 

 

Tarsus Belediyesi, ata ve yerli tohumlar kullanarak ektiği buğday ve arpanın hasadını gerçekleştirdi. Belediyenin kendi olanaklarıyla Tarsus Şelalesi mevkiinde 70 dönümlük alanda ektiği karakılçık, kunduru, Adana 99 çeşitlerinden buğdaylar ve arpanın hasadı yapıldı.

Bunun yanı sıra Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsüyle yapılan protokol çerçevesinde ekinoks, Osmaniyem ve yakamoz buğday çeşitleri de hasat edildi. Yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2,5 buçuk ton arpa edildi.

Buğday hasadına, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Bozdoğan, Tarsuslu çiftçinin emeğine ve Tarsus kültürüne dikkat çekmek için sekiz köşe kasket takıp, biçerdövere binerek buğdayları inceledi.

“TARSUS, HER YÖNÜYLE ARTI DEĞERE SAHİP”

 

Tarsus’ta, tarımın sıfır rakımdan 2 bin rakıma kadar her türlü ürünü ortaya koymasının, dünyada hiçbir yerin sahip olmadığı bir özellik olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Dünyada üç tane önemli ova var. Bunlardan biri Çukurova ovasıdır.

Biz bu Çukurova ovasının değerini gerçekten en iyi şekilde bilirsek insanların yaşam kalitesini de o şekilde arttırırız. Çiftçilerimizin ekonomik şartlarda düştükleri durum belli.

Ben Tarsus halkı için elimden gelen her şeyi yapacağım. Şundan eminim ki, aradan belli bir süre geçtikten sonra bu tarımdaki başarının biyodinamik tarıma kadar nasıl gittiğinin bir hikayesi, bir destanı yazılacak.

Bu hikayede, bu destanda görev alan şu anki ziraat mühendislerim, emekçi çalışanlarım, her birinin buradaki değerlerini Tarsus halkı görecektir” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.