Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

O müdür açığa alındı

O müdür açığa alındı
7 Haziran 2022 10:10 | Son Güncellenme: 7 Haziran 2022 10:13
248
A+
A-

Okul bahçesinde öğretmeni darp etmiş, öğrencilerin önünde küfürler savurmuştu. Valilik o şube müdürünü açığa aldı.

 

 

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.S’nin, İçel Anadolu Lisesi bahçesinde öğretmen B.A’yı darp etmesi ve öğrencilerin önünde küfür etmesi kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Aradan geçen sürede Milli Eğitim Müdürlüğünden herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak soruşturma süreci ilerledi ve Mersin Valiliği soruşturmanın selameti açısından şube müdürü M.S’yi açığa aldı.

Valilik, M.S’nin eşi öğretmen N.S’nin ve darp edilen öğretmen B.A’nın da İçel Anadolu Lisesi dışında başka okullarda görevlendirilmesine karar verdi.

 

EĞİTİM-SEN: TAKİP EDİYORUZ

 

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül,  “Bu soruşturmanın titizlikle yürütülerek, mecrasından çıkarmadan, gerçekten de arkadaşımıza hem de okula yapılan saldırı olarak, öğrencilerin eğitim hakkına, oradaki idareye, öğretmenlere yapılan saldırı olarak görüp, bunu doğru bir şekilde değerlendirmelerini ve bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz.

Bu sadece Mersin Eğitim-Sen’in olarak takipçi olduğu olay değil hem genel merkezimizden hem de tüm Türkiye’nin ve Mersin’deki seçilmişlerin, vekillerin takip ettiği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bir olay.

Aynı hassasiyetle olay sonuçlanana kadar üzerinde durulmaya devam edilecek” dedi.

 

MEZUNLAR DERNEĞİNDEN KINAMA

 

İçel Anadolu Lisesi Mezunları Derneği de yazılı bir açıklama yaparak Milli Eğitim Şube Müdürü M.S’nin öğretmen B.A’yı darp etmesini kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her zaman başarılarıyla anılan güzide okulumuzun bu tarz yakışıksız bir olayla gündeme gelmesi tüm İAL mezunlarını, İAL’ye emeği geçen öğretmenlerimizi, velilerimizi ve halihazırda eğitimlerine devam eden sevgili öğrencilerimizi derinden üzmüştür.

Okulumuzun saygınlığını zedeleyen ve başarılarını gölgeleyen bu tarz olayların ortaya çıkaracağı idari ve hukuki süreçlerin takibinde bulunduğumuzu ve bulunacağımızı tüm İAL dostlarına ve kamuoyuna bildirmek isteriz.”

Bu yazıyı okuyduysanız aşağıdaki içerik ilginizi çekebilir. Gazeteci yazar Abidin Yağmur videoları kanalımıza abone olarak yeni videolardan haberdar olabilir, bağımsız gazeteciliğe destek verebilirsiniz. Kanala erişim ve abonelik için lütfen tıklayınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.