Dolar 32,3656
Euro 34,7941
Altın 2.394,37
BİST 10.260,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Sürtük tartışması toplumu gerdi: Müdür öğretmeni yumrukladı, öğretmen de ona tekme attı

Sürtük tartışması toplumu gerdi:  Müdür öğretmeni yumrukladı, öğretmen de ona tekme attı
3 Haziran 2022 09:41
325
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2013 yılındaki Gezi eylemlerine katılanlar hakkında “sürtük” ifadesini kullanması toplumun her kesiminde yankı uyandırmıştı. O ifadeler Mersin’de bir okulun öğretmenler odasında da gündeme gelince öğretmenler arasında tartışma çıktı. Bir kadın öğretmen, Milli Eğitim Şube Müdürü olan eşini aradı. Şube müdürü okula geldi, eşinin tartıştığı öğretmeni bahçede yumrukladı. Öğretmen de ona tekme atarak karşılık verdi. Müdür, öğrencilerin ve öğretmenlerin önünde “Bu okuldan gidecek O.Ç diye” diye bağırdı.

 

 

ABİDİN YAĞMUR

 

Eğitim camiasını sarsan olay Mersin Mezitli’deki İçel Anadolu Lisesinde yaşandı. Öğretmenler odasındaki sohbet sırasında konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gezi eylemlerine katılan kişilere “sürtük” diyerek hakaret etmesine geldi. Hülya Koçyiğit’in oynadığı Sürtük adlı filmde odada konuşuldu.

Bu sırada Din Kültürü öğretmeni kadın öğretmen, kendisine laf vurulduğunu ileri sürerek tartışmaya dahil oldu. Kadın öğretmen, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olan eşi M.S’yi arayarak kendisine hakaret edildiğini ileri sürdü.

 

ŞUBE MÜDÜRÜ OKULA GELDİ, ÖĞRETMENİ BULDU

 

Müdür M.S bunun üzerine İçel Anadolu Lisesine geldi ve eşine hakaret etmekle suçladığı öğretmen B.A’yı okul bahçesinde yakaladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre şube müdürü M.S, öğretmen B.A’ya yumruk attı. Öğretmen B.A’da buna karşılık müdür M.S’nin bacağına tekme attı.

Diğer öğretmenlerin araya girmesiyle müdür M.S bahçeden uzaklaştırıldı. Müdür M.S bu sırada “Bu adam buradan gidecek. Buradan gidecek O.Ç” diye bağırarak küfür etti. Müdürün bu küfürleri pencerelerden kavgayı izleyen öğrenci ve öğretmenlerce duyuldu, ayrıca cep telefonu kamerası görüntülerine de yansıdı.

EĞİTİM-SEN: İNCELİYORUZ

 

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Mezitli MEM Şube Müdürü M.S ve İçel Anadolu Lisesi öğretmeni B.A arasındaki tartışmayla ilgili kendilerine de görüntü geldiğini, ayrıca üyelerinin bilgi verdiğini söyledi. Sümbül, bugün okulda inceleme ve görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.