Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

“Devlet elektriği bedava versin, biz de suyu bedava yapalım”

“Devlet elektriği bedava versin, biz de suyu bedava yapalım”
17 Mayıs 2022 18:06 | Son Güncellenme: 27 Mayıs 2022 15:15
197
A+
A-

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı.

 

 

MESKİ Genel Müdürlüğü 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu ve Denetçiler Raporunun ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğü toplantıda Başkan Seçer, yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Maliyet artışları hakkında bilgi veren Başkan Seçer, Kasım 2021’den Nisan 2022 sonuna kadar ortalama fiyat artışlarının yüzde 70 civarında olduğunu söyledi.

Seçer, “5 yılda toplam yatırım tutarımız 4 milyar 635 milyon lira. İnşallah MESKİ bu yıl faaliyetlerinde çok daha etkin hizmetler yapacak” dedi.

 

“SIĞINMACI NÜFUS NEDENİYLE SİSTEM ÇÖKÜYOR”

 

MESKİ Genel Kurulunda “Mersin’de su pahalı mı değil mi” tartışması da vardı. Başkan Vahap Seçer’den “Devlet belediyelere elektriği bedava yapsın, biz de halka bedava su veririz” çıkışı geldi.

Seçer, “1 milyon 900 bin nüfusumuz var. Yük bu insanların üzerinde, kaynak bunlar için geliyor. Yasal sorumluluk bu insanlar için var ama biz o kaynakları 2 milyon 300 bin insana harcıyoruz. Bunun da farkındayız herhalde. Şimdi böyle de bir durum var. Onun için sistem çöküyor, sistem kaldırmıyor. İçmesuyu yetersiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“BEN DE İSTERİM BEDAVA OLSUN”

 

Seçer, “Ben de arzu ederim; su bedava olsun, elektrik bedeli alınmasın bizden, biz de suyu bedava verelim. Ben belediye başkanı olarak size soruyorum; hangi biriniz benim yerime belediye başkanı olur da suyu pahalı satarsınız? Ben niye satayım? Ben niye tepki alayım? Burası benim babamın ticarethanesi mi? Kamu kurumu, halkın malı” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.