Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

MERÇED üyelerinden belediyeye Aslan çağrısı

MERÇED üyelerinden belediyeye Aslan çağrısı
23 Mart 2022 17:06
235
A+
A-

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, dernek başkanları olan Sabahat Aslan’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı görevinden alınmasına tepki gösterdiler. Aslan’ın yaptığı çalışmalarla belediyede rantın önünü kestiğini ve büyük tasarruflar sağladığını iddia eden katılımcılar, rant çevrelerinin Aslan’ın usulsüz soruşturmalarla görevden alınmasını sağladığını iddia ettiler.

 

MERÇED üyeleri Sabahat Aslan’ın Büyükşehir Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı görevinden alınmasına tepki göstermek için Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi. Konuya dair yapılan basın açıklamasını MERÇED adına Av. Semra Kabasakal okudu.

Sabahat Aslan’ın Akdeniz Belediyesi’nde 1994-2019 yılları arasında Makina Mühendisliği yaptığını söyleyen Kabasakal, Aslan’ın birçok belediye başkanıyla çalıştığını ve sorun yaşamadığını dile getirdi. Aslan, “Vahap Seçer seçimleri kazandıktan sonra Makina İkmal Müdürlüğünde hırsızlıklarla baş edemediğini ifade ederek Sabahat Aslan’ın Akdeniz Belediyesinden Mersin Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Müdürlüğüne yatay geçiş yapması için teklifte bulunmuştur. Ancak Akdeniz Belediye Başkanlığı Sabahat Aslanın yapmış olduğu çalışmalardan çok memnun olduğunu belirterek önce Mersin Büyükşehir Belediyesine yatay geçişine onay vermemiştir. Daha sonra Akdeniz Belediyesi, Vahap Seçer’in Sabahat Aslanı Makina İkmal Bakım ve Onarım Dairesine, daire başkanı yapacağı sözü üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne geçişine onay vermiştir” dedi

 

“2 YILDA 100 MİLYONUN ÜZERİNDE TASARRUF SAĞLADI”

 

Sabahat Aslan’ın Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı görevi süresince kamu kaynaklarını çok verimli ve etkin kullandığını belirten Kabasakal, “Kendisinden önce yapılan akaryakıt ihalesi yüzde 1 kırım ile alınmış iken kendisinin görev yaptığı 2020 yılı için yüzde 13.35  kırım ve  2021 yılı için de yüzde 11 kırım İle ihale alınmıştır. Kendisi görevden alındıktan sonra yapılan akaryakıt ihalesi yüzde 3 kırımla yapılmıştır. 2 yılda 100 milyonun üzerinde belediyeye tasarruf etmenin yanında atıl ve çürümeye bırakılan araçların bakım ve onarımı yapılarak belediyeye kazandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Sabahat Aslan’ın görevde iken yaptığı işlerin ve satın almaların ekonomik değerinin altında olmasının rant çevrelerini rahatsız ettiğini söyleyen Kabasakal, “Bu çevreler Sabahat Aslanı görevden aldırmak için, işbirliği içinde oldukları bazı personellere asılsız iddiaları içeren tutanak tutturarak Sabahat Aslan hakkında usulsüz soruşturma açılmasına neden olmuşlardır. Hakkında açılan usulsüz birden fazla soruşturma ile Sabahat Aslanın görevden alınması için alt yapı hazırlanmıştır. Usulsüz ve hukuksuz soruşturmalarının sonucunda kelime oyunları ile bir kınama bir uyarı ve bir soruşturmadan 2 ayrı maaştan kesme cezası verilmiş olup, itirazlarımız devam etmektedir” dedi.

 

VAHAP SEÇER’E ÇAĞRI

 

Kabasakal, “Sabahat Aslan, ranta geçit vermediği için Daire Başkanlığı görevinden alınmayı ve moBbing uygulanmasını hak etmemiştir. Ayrıca Sabahat Aslanın kadın kimliğine ve namusuna hakaret edenleri ve küfür edenleri ilgili makamlara bildirmesine rağmen bu şahıslar hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu kişilerin hakkında yasal işlem yapması için Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Vahap Seçer’i göreve davet ediyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Kabasakal, Vahap Seçer’in bir etkinlikte Sabahat Aslan’ı övdüğü video görüntülerini basın mensuplarına izletti. Video da Seçer, Sabahat Aslan’ın daire başkanlığına geçişiyle birlikte ilgili dairede hırsızlığın bittiğini ve masrafların büyük oranda düşürdüğünü söylüyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.