Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Hedef ‘Engelsiz Mersin’

Hedef ‘Engelsiz Mersin’
17 Ocak 2022 18:40
226
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak için birçok proje üreten Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik sürdürdüğü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere devam ediyor.

 

Hem özel gereksinimli bireyleri hem de ailelerini düşünerek hizmetlerini şekillendiren Mersin Büyükşehir, geride kalan 2021 yılında da her alanda özel bireylerin yanında oldu.

Mersin Büyükşehir’in özel gereksinimli birey veri tabanı çalışmaları kapsamında 2021 yılı başında 19 bin 144 olan kayıtlı birey sayısı yıl sonunda 32 bin 35’e yükseltildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar’da Engelsiz Yaşam Merkezi, Yenişehir’de bulunan Engelsiz Yaşam Parkı ve Tarsus’ta faaliyetlerini sürdüren Mola Evi ile özel bireylere ve ailelerine hizmet veriyor.

Hastaneye ulaşımları güç olan özel gereksinimli bireyler için sağlanan transfer aracı hizmetinden 2021 yılında toplam 4 bin 546 özel gereksinimli birey yararlandı. 236 özel gereksinimli bireye ise medikal malzeme desteği sağlandı.

Mersin’de yaşayan yürüme engelli bireylerin tekerlekli veya akülü sandalyelerinin bakım ve onarımını Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. 2021 yılı içerisinde 77 engelli bireyin sandalyesi kullanılabilir duruma getirildi. Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açılan mesleki, bilgisayar ve hobi kurslarından ise 2021 yılı içerisinde 480 özel birey faydalandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.