Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Mersin OSB’ye 2. meslek lisesi geliyor

Mersin OSB’ye 2. meslek lisesi geliyor
10 Aralık 2021 15:17
497
A+
A-

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesine ikinci meslek lisesi yapılması için çalışmaların başladığı bildirildi. 

 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sanayici bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  MTOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyeleri Kürşat Haddat, Halit Altun, Seyfetullah Işık, Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve sanayiciler katıldı.

Başkan Tekli, “Bu hafta yapılan Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri firmalar anketinde 10 firmamız dereceye girmiş. Memişoğlu Tarım, Unat, Ankutsan, Teknopanel, Aksun Tarım, Sertel Vida, Uğur Tekstil, AKY Teknoloji, Ümüt Boya ve Yörüksüt’ü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Her geçen gün firmalarımızın kurumsallaşması bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile ilgili bilgi veren MTOSB Başkanı Tekli, “Model Fabrikamız mimarisi ve yapısıyla ciddi ödüller alan ve Türkiye’de merakla izlenen bir merkez oldu. Hem mimari anlamda hem de ofis ortamı anlamında İngiltere’de iki dalda ödül alan Model Fabrikamız her geçen gün kendini geliştiren yapısıyla firmalarımıza eğitim vermeye devam ediyor” dedi.

Organize sanayi bölgeleri içerisinde yer alan meslek okullarına çok ciddi anlamda bir talep olduğunu belirten Tekli, “Şu anda bölgemizdeki Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne çok ciddi bir talep var. Bu bağlamda 2. Bölgemize de bir okul yaptırmak istiyoruz. Organize sanayi bölgeleri içerisinde yer alan okullara devlet desteği devam ediyor. Bu okullar gençlerimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor” dedi.

 

  1. VE 5. BÖLGE GELİYOR

 

4. ve 5. Bölgenin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Tekli, “Şu anda 4. ve 5. Bölgemizin yapım süreci devam ediyor. Buna bağlı olarak 5. Bölgenin yaklaşık yüzde 43’ünü bünyemize kazandırdık. Devam eden süreçte 4. Bölgenin tahsislerini 2022 yılında tamamlamayı düşünüyoruz. Şu an bölgemizde yatırım yapan 47 firmamızın 4. Bölgeden yer talebi var. Toplam başvuru sayısı 200’ü geçti. Bölgemize ciddi anlamda bir yatırımcı ilgisi var. Bu yatırımcılarımızı bölgemize ve Mersin ekonomisine kazandırmak için 4. Bölgenin tahsislerini tamamlar tamamlamaz, 5. Bölgenin bürokratik işlemlerine başlayacağız. Biz Mersin sanayisinin gelişimi için yönetim kurulumuz ve bölge müdürlüğü personelimiz ile gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığında Mersin çok ciddi bir sanayi üssü haline gelecektir’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.